Sosyal Medya Reklamlarının 5 Altın Kuralı

dipamer Kasım 16, 2018 0 Comments

Sosyal medya reklamlarına ilgi duyan çoğu pazarlamacı, deneyimleme istekleri var oldukça etkin olarak başarı gösterirler. Sosyal medyada reklam vermek uzmanlık gerektiren bir konudur. Doğru verilmeyen reklamlar sonunda yüksek paralar harcayabilir ve hiçbir fayda sağlayamayabilirsiniz. İşte bütün pazarlamacıların sosyal medya reklam dünyası hakkında bilmesi gereken 5 altın kural.

 1)  Faydalı Reklamların Önemini İyi Anlamak Gerekir

Faydalı reklamlar ilgi çekici olmalı ve harekete geçirici olmalıdır. Belirli segmentasyona sahip insanları belirli konular ile kendinize çekmelisiniz. Etkileşim hedefli iyi optimize edilmiş reklamlar her zaman daha çok kazandırır.

2) Başlık En Önemli Unsurlardandır

Reklamlarınızın başlıklar, reklamı gören kişinin metnin devamını okuması ve nihayetinde reklama tıklaması için çok önemlidir. Başlığınız dikkat çekici ve hedef kitleye uygun ise etkileşim almanız ve hedefinize ulaşmanız o kadar kolay olacaktır.

3) Görselleriniz Dikkat Çekici Olmalıdır

Görselleriniz mesajınızın bir yansıması olmalıdır. Görselleriniz vermek istediğiniz mesajı yansıtmalıdır. Kişilerin dikkatini çekmelidir. Doğru görseli seçmekle kalmayıp, doğru renkleri de bulmalısınız. Renklerin gücünü kullanarak en uygun görseli oluşturmalısınız.

4) Açıklamanızı Dikkatli Seçin

İyi bir başlık ve görsel ile reklam mücadelenizin küçük bir kısmını tamamlamış olursunuz. Sırada kişilerin reklamlarınıza tıklamasını sağlamanız gerekiyor. Bunun için açıklama metninizi çok iyi oluşturmalısınız. İmla kurallarının yanında anahtar kelimelerin içerisinde geçtiği, insanların sıkmadan konuyu anlatabileceğiniz bir açıklama metni olmalı.

5) Test Etmeyi ve Analiz Etmeyi Unutmayın!

Alıştığınız reklamların dijital reklamlarınızda önemli bir reklam veri sonucuna ulaşmanız zaman alabilir. Sosyal medya reklamcılığında sürekli yeni reklamlar uygulayıp denemelisiniz. Bu denemelerin sonucunda uygun demografik yapıya uygun reklamlarınızı geliştirerek devam edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir